Webinar KANS: onderwijs-welzijnstrajecten ter preventie van schooluitval - 20 oktober 2020

Dinsdag 20 oktober 2020 | KANS

Hier vind je alle presentaties en infosessies van de 'webinar KANS: onderwijs-welzijnstrajecten ter preventie van schooluitval in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest'.

Presentaties en infosessies

KANS

Rebound

Nieuw aanbod van transitietrajecten voor jongeren uit het bso die beschouwd worden als ‘potentiële vroegtijdig schoolverlaters’. Begeleiding zowel in de preventie van schooluitval als in de toeleiding naar een aangewezen vervolgtraject (uitsluitend voor jongeren in bso).

Abrusco

Ruim aanbod van individuele begeleidingsvormen, klasgerichte acties, herstelgerichte acties, jongerencoaching en taalkot. Gericht op jongeren in het secundair onderwijs, klasgerichte en herstelgerichte acties. Ook mogelijk in het basisonderwijs.

Groep INTRO

Ruim aanbod van individuele en groepsgerichte begeleidingsvormen, klasgerichte acties, herstelgerichte acties, school- en leerkrachtondersteuning. Aanbod uitsluitend in het secundair onderwijs.

Tito, Atelier Groot Eiland, Try-out

Dagbestedingsplekken in Brussel, uitsluitend voor jongeren in het secundair onderwijs.

Wereld van Indra, Zorgboerderij Huppeldepup, ’t FramboZENHOF

Dagbestedingsplekken in een groene omgeving in de rand van Brussel, waar zowel basisschoolkinderen als jongeren uit het secundair onderwijs terechtkunnen.