KlasCement

KlasCement is een leermiddelennetwerk voor en door leraren. Op de website van KlasCement inspireren en ondersteunen leraren elkaar door het uitwisselen van zelfgemaakt lesmateriaal en praktijktips. Ook organisaties brengen via het leermiddelennetwerk hun materiaal en de aankondigingen van hun evenementen naar de leraar.

Vind materiaal en inspiratie voor je vak

Via een zoekfilter vind je als leraar heel vlug materiaal en inspiratie per vak en per onderwijsniveau. Zo ontstaat een actieve professionele gemeenschap waar leraren elkaar stimuleren.

Het team achter KlasCement

De KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Voor een betere vindbaarheid optimaliseren ze titels en omschrijvingen van de gedeelde leermiddelen.

Word gratis lid van KlasCement

Lid worden  van KlasCement is eenvoudig en gratis. De meeste leermiddelen zijn ook gratis te gebruiken en aan te passen.  Naast leraren kunnen ook andere onderwijsbetrokkenen en studenten lerarenopleiding lid worden.


Extra informatie

Verwante pagina’s

Website

Contact
KlasCement
KlasCement
Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
België
""

Werk je in het kleuteronderwijs? En ben je op zoek naar lesmateriaal?
KlasCement lanceert een website speciaal voor kleuterjuffen en - meesters.

Ontdek de meer dan 1400 bijdragen.

Wat is KlasCement?

 

Tegenstellingen : Memoryspel

18/06/2019

Leer de tegenstellingen met een memoryspel ondersteund door afbeeldingen en audio.

Werken aan een groeimindset in de klas Fixie en Growie

18/06/2019

In deze workshop maken we uitgebreid kennis met het groeimindsetdenken van Carol Dweck en de implementatie ervan in de klaspraktijk.
We gaan dieper in op hoe de 'growth mindset' herkend en gestimuleerd kan worden in ons team en bij de …

Werken aan veerkracht en wellbeing in uw organisatie

18/06/2019

In deze tweedaagse training krijg je inzicht in hoe werkgeluk ontstaat en in stand gehouden kan worden. Je leert over de rol van de hersenen in dit proces. Door tal van oefeningen krijg je zicht in je eigen energiebalans en ga je daarnaast ook met …

Galgje : Spreekwoorden zoeken

18/06/2019

Oefen spreekwoorden en gezegden met galgje. Het spel bevat vijftig veel gebruikte Nederlandstalige spreekwoorden en gezegden.

Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet

18/06/2019

In onze individualistische en complexe samenleving wordt het steeds moeilijker voor ouders, begeleiders, leraren,... om sterk in hun schoenen te staan en erkend te worden als gezagsfiguur zonder daarbij tekort te doen aan de noden …