KlasCement

KlasCement is een leermiddelennetwerk voor en door leraren. Op de website van KlasCement inspireren en ondersteunen leraren elkaar door het uitwisselen van zelfgemaakt lesmateriaal en praktijktips. Ook organisaties brengen via het leermiddelennetwerk hun materiaal en de aankondigingen van hun evenementen naar de leraar.

Vind materiaal en inspiratie voor je vak

Via een zoekfilter vind je als leraar heel vlug materiaal en inspiratie per vak en per onderwijsniveau. Zo ontstaat een actieve professionele gemeenschap waar leraren elkaar stimuleren.

Het team achter KlasCement

De KlasCementmedewerkers ondersteunen de gebruikers. Voor een betere vindbaarheid optimaliseren ze titels en omschrijvingen van de gedeelde leermiddelen.

Word gratis lid van KlasCement

Lid worden  van KlasCement is eenvoudig en gratis. De meeste leermiddelen zijn ook gratis te gebruiken en aan te passen.  Naast leraren kunnen ook andere onderwijsbetrokkenen en studenten lerarenopleiding lid worden.


Extra informatie

Verwante pagina’s

Website

Contact
KlasCement
KlasCement
Consciencegebouw
Koning Albert II-laan 15
1210 Brussel
België
""

Werk je in het kleuteronderwijs? En ben je op zoek naar lesmateriaal?
KlasCement lanceert een website speciaal voor kleuterjuffen en - meesters.

Ontdek de meer dan 1400 bijdragen.

Wat is KlasCement?

 

Sam de robot : Escapespel rond piekeren

21/10/2019

Daag je leerlingen uit om Sam te helpen met minder te piekeren. In het escapespel kraken ze codes, lossen ze mysterieuze puzzels op en leggen ze verbanden waardoor ze piekersignalen leren (h)erkennen en benoemen. Met educatieve lesmap rond …

Stappenplan : City Creator

21/10/2019

Stap voor stap begeleiding om in City Creator je eerste stad te bouwen.

Handleiding : Een Google Presentatie maken

21/10/2019

Een handige leidraad om eenvoudige presentatie te maken met Google-Suite.

...

Maak een Krachtplek van je Werk

21/10/2019

'Ik vind het mooi dat Maak een Krachtplek van je Werk de menselijke en intuïtieve kant van werken belicht. Dat opende mij de ogen. Je denkt vaak ‘ik moet me aanpassen op school' maar past mijn baan (nog) wel bij mij? Ik zie de dingen die …

De Week van Karrewiet : Wekelijkse actuaquiz

21/10/2019

Een wekelijkse quiz te gebruiken na het bekijken van De Week van Karrewiet. Elke week verschijnt hier een nieuwe versie.