Nascholingsprojecten M-decreet

De Vlaamse overheid biedt in het schooljaar 2017-2018 opnieuw gratis nascholingsprojecten aan over hoe je kan omgaan met specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen.  De projecten bieden je ondersteuning en dragen bij aan je competentieontwikkeling.

Doelgroep van het traject voor het schooljaar 2017-2018: scholen die nog niet deelnamen aan het traject in de schooljaren 2015-2016 en 2016-2017.

Voor basis- en secundair onderwijs

  • Tijdens de nascholing M-decreet: motor, motivatie en mogelijkheden leer je het M-decreet kennen en inzetten in de klas en op school. Je leert er hoe je samenwerkt met alle actoren in en rond de school.
  • De nascholing V-eSperAnZa leert je inclusiever samenwerken met alle actoren om je leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften ontplooiingskansen te bieden.
  • Tijdens KITS: krachtige indicatoren voor een toegankelijke school ontwikkel je kennis en vaardigheden om met inclusie en specifieke onderwijsbehoeften te werk te gaan. Coachingsessies maken deel uit van het project.

Voor secundair onderwijs

  • Expeditie M: een onderzoekstocht naar duurzame integratie van inclusief handelen en denken laat je kennismaken met de denkkaders van inclusief werken en leert je die denkkaders inzetten in de klas en de school. Je leert ook hoe je alle actoren kan betrekken bij onderwijs voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.
  • Het M-decreet als motor voor uitmuntend onderwijs leert je via casussen welke theoretische kaders en praktische handvatten onmisbaar zijn in je school en klas, zodat je leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften optimaal kan ondersteunen.
     

Extra informatie

Verwante pagina’s