Ik behaalde mijn diploma

Ik behaalde een bachelordiploma

Als je een professionele of academische bachelor behaalt, behoud je je leerkrediet. Er worden dus geen studiepunten van je leerkrediet afgetrokken.

Wil je graag verder studeren?

  • Als je voldoende leerkrediet overhebt om je vervolgopleiding af te ronden, dan kan je probleemloos inschrijven voor een masteropleiding of een andere bacheloropleiding.
  • Heb je onvoldoende leerkrediet om je vervolgopleiding af te ronden, dan is het je hogeschool of universiteit die beslist of je kan inschrijven, al dan niet met een verhoogd studiegeld.

Naar boven

Ik behaalde een masterdiploma

Als je voor het eerst een masterdiploma behaalt, worden er 140 studiepunten afgetrokken van je leerkrediet. Wanneer je een 2de masterdiploma behaalt, verlies je geen studiepunten.

Wil je graag verder studeren?

  • Als je voldoende leerkrediet overhebt om je vervolgopleiding af te ronden, dan kan je probleemloos een nieuwe bachelor- of masteropleiding starten.
  • Heb je onvoldoende leerkrediet om je vervolgopleiding af te ronden, dan is het je hogeschool of universiteit die beslist of je kan inschrijven, al dan niet met een verhoogd studiegeld. In een aantal gevallen kan je leerkrediet automatisch weer opbouwen.

Naar boven


Extra informatie

Verwante pagina’s

Contact
Afdeling Hoger en Volwassenenonderwijs