Diverse initiatieven voor zieke kinderen en jongeren

Een langdurig of chronisch ziek kind dat aan bepaalde voorwaarden voldoet, kan tijdelijk onderwijs aan huis (TOAH)  of synchroon internetonderwijs krijgen.

Daarnaast bieden vrijwilligersorganisaties een aantal andere initiatieven aan om je zieke kind onderwijs te geven.

Als je kind niet voldoet aan de voorwaarden voor tijdelijk onderwijs aan huis of synchroon internetonderwijs, kan je die initiatieven als alternatief inschakelen.

Voldoet je kind wel aan de voorwaarden, dan kan je zo'n initiatief in sommige gevallen met tijdelijk onderwijs aan huis of synchroon internetonderwijs combineren.

Welke initiatieven

  • School en Ziek zijn vzw organiseert studiebegeleiding voor zieke kinderen en jongeren uit het basis- en het secundair onderwijs.
     
  • Alles over kanker zorgt voor kleuterleerkrachten die kankerpatiëntjes van het 1ste en 2de kleuterklasje vrijwillig bijlessen geven, maximaal 4 uur (van 60 min) per week. Kom op tegen Kanker werkt bij voorkeur met leerkrachten van de thuisschool van je kind.
     
  • Auxilia vzw organiseert bijlessen voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen.
     
  • Het brugfigurenproject van het Rode Kruis van België zorgt voor extra, individuele onderwijsbegeleiding voor kinderen in  het kleuter- en lager onderwijs.

Ziekenfonds

Ook ziekenfondsen bieden onderwijs aan huis voor zieke kinderen. Vraag het na bij jouw ziekenfonds.
 


Extra informatie

Verwante pagina's

Websites