De Poëziesterren geven poëzie een prominente plaats in het secundair onderwijs

  • 11 december 2020

In navolging van het succesvolle project Gouden Poëziemedaille & Poëziesterren dat sinds 2014 bestaat, wordt ook een laagdrempelig poëzieproject uitgerold in het secundair onderwijs. CANON Cultuurcel en Poëziecentrum slaan hiervoor de handen in elkaar. Het educatief traject wordt in de scholen opgezet in de week na 21 maart 2021, UNESCO Werelddag van de Poëzie. Hiermee worden jongeren warm gemaakt om kwalitatieve hedendaagse poëzie te lezen en te ervaren. 


Leerlingen van de 1ste of de 2de graad stemmen tijdens de week van 22 tot en met 27 maart 2021 voor het mooiste gedicht per graad en bepalen mee welk gedicht een Poëziester wint. 


Per graad zijn er 5 gedichten waaruit de leerlingen kunnen kiezen. De klas ontvangt de vijf gedichten langs digitale weg en ingelezen door een professional, zodat ze in de klas voorgelezen of via een digitaal platform gedeeld kunnen worden. Tevens krijgt de school een gedetailleerde lesbrief. Elke dag van de stemweek leest en bespreekt de klas een gedicht. Op het einde van de week bepalen de leerlingen welk gedicht hun favoriet is.

Meer informatie