Nieuws

  • 13 januari 2017
© Natasaadzic/Thinkstock

Studiedag CLIL in de focus - 13 februari 2017

Schrijf je in voor de 2de editie van de Vlaamse studiedag over Content and Language Integrated Learning (CLIL). De studiedag wil leraren en directies van ervaren, beginnende of belangstellende CLIL-scholen steunen en prikkelen.
Directeur aan bureau.
  • 12 januari 2017

Studiedag De schoolleider als poortwachter – 15 februari 2017

Welke rol de directeur als poortwachter precies heeft, hoe je die rol opneemt en wat de randvoorwaarden zijn om die rol goed in te vullen, hoor je tijdens studiedag De schoolleider als poortwachter op 15 februari 2017.
Vacature
  • 13 december 2016

Vacature gedetacheerde leerkracht als projectmedewerker CANON Cultuurcel

De CANON Cultuurcel zoekt een voltijds gedetacheerde leerkracht als projectmedewerker. Je werkt mee aan de aansturing, promotie en opvolging van de dynamo3-ondersteuning met de nodige office management skills.
Leerlingen middelbaar in de klas
  • 5 december 2016

PISA 2015-resultaten: nu beschikbaar

De resultaten van PISA 2015 zijn nu beschikbaar. Voor Vlaanderen betekent dat dat je de prestaties voor lezen, wiskunde en wetenschappen van de Vlaamse 15-jarigen van nabij kan bekijken en vergelijken met de prestaties in andere landen.
Cover brochure WNHSO 2016 nieuws
  • 10 januari 2017

SID-ins helpen jongeren bij beroeps- en studiekeuze

Op 12 januari 2017 starten de studie-informatiedagen (SID-ins) in de Brabanthal in Leuven. Daarna is het de beurt aan Gent, Kortrijk, Antwerpen en Genk.
Kleuterklas
  • 12 december 2016

Hoge kleuterparticipatie, maar extra maatregelen blijven nodig

De deelname van kleuters aan het Vlaamse onderwijs is hoog. Maar bepaalde groepen participeren minder: ze zijn niet ingeschreven in een kleuterschool of - vaker nog - gaan onregelmatig naar de kleuterschool.
Schoolnet+
  • 29 november 2016

Schoolnet+: snel en betrouwbaar internet voor elke school

Met de snelle en betrouwbare internetverbinding van Schoolnet+ zijn scholen altijd online, hun dataverbruik is onbeperkt en er is geen limiet op het aantal gebruikers dat tegelijk online kan. De Vlaamse overheid sloot daar een nieuwe overeenkomst over met Telenet.
No Hate-campagne
  • 13 december 2016

No Hate: campagne tegen haat

De Raad van Europa roept met de 'No Hate Speech Movement' jongeren en hun begeleiders op om:
Chemische procestechnieken
  • 8 december 2016

Eerste Europese week voor beroepsopleidingen en -trainingen

De Europese Commissie wil de aantrekkelijkheid en het imago van arbeidsgericht onderwijs verbeteren en zet in de week van 5 tot 9 december goeie praktijken en mogelijkheden in de kijker.
5 leerlingen op een rij
  • 29 november 2016